Onderbroek ondergronds

De Landelijke Gilden kwam in het voorjaar met het project: ‘Onderbroek ondergronds’

We hebben met de leerlingen van de lagere school op 20 mei een mooie hagelnieuwe witte klassiek herenonderbroek ingegraven.  Deze week hebben de onderbroek opnieuw uitgegraven.  Het resultaat kunnen jullie zien op de foto’s: van de onderbroek blijft enkel de elastiek en het garen over.  Het katoenen stof is helemaal weg!

Wat betekent dit nu? Dit vond ik online over het resultaat:

Onderbroek zo goed als weg? Blijven enkel de elastiek en nog wat naden over? Proficiat! Je tuingrond zit vol leven, met regenwormen, insecten, schimmels, bacteriën die gesmuld hebben van het katoen. Zij helpen je bodem gezond te houden. 

We hebben dus een gezonde schooltuin boordevol bodemdieren.

In bijlage alle foto’s van het ingraven, uitgraven en oogsten van de groenten voor de tuindag.