Maatregelen COVID vanaf 27/01/2022

Gisterenavond zijn er nieuwe maatregelen genomen door de overheid voor scholen.

Graag willen we ze even opsommen:

 

Uw kind heeft symptomen: uw kind blijft thuis en jullie contacteren de (huis)arts.

Uw kind is besmet: uw kind moet in quarantaine en volgt de richtlijnen van de (huis)arts.  De arts bepaalt ook de duur van de quarantaine.  Jullie verwittigen de school en sturen het quantaine-attest naar secretariaat@dekornuit.be

 De noodremprocedure waarbij een hele klas in quarantaine moet vanaf 4 positieve gevallen verdwijnt vanaf 27/01/2022. 

Wegens het grote lerarentekort kan een school wel nog klassen sluiten als er leerkrachten ziek/afwezig zijn.

 

Besmetting binnen het gezin = hoogrisicocontact 

De leerlingen van het basisonderwijs MOGEN vanaf 27/01 naar school blijven gaan ALS ZE GEEN symptomen hebben. Een zelftest wordt sterk aangeraden.   

Het zou wel heel fijn zijn als ouders de directie verwittigen als er een besmetting is in het gezin.  Leerkrachten kunnen dan extra waakzaam zijn tijdens de lessen als het kind toch symptomen begint te krijgen. Iedereen wil de scholen open houden en dat is een gedeelde verantwoordelijkheid die we samen met de ouders moeten nemen.  Bij twijfel blijft je kind beter een dagje extra thuis.

 

Communicatie door de school

We posten een bericht op de blog als er een leerling positief test in een klas.  Zo hebben ouders een zicht op het aantal besmettingen en weten jullie ook als er verhoogde waakzaamheid nodig is.

 

Via onderstaande link kunnen jullie de huidige maatregelen raadplegen die gelden binnen het onderwijs:

https://onderwijs.vlaanderen.be/nl/coronavirus/veelgestelde-vragen-over-de-coronamaatregelen/corona-veelgestelde-vragen-en-antwoorden-basis-en-secundair-onderwijs