Vrijdag 17 september: strapdag

Vrijdag 17 september staat de Strapdag op de schoolkalender.

Op deze dag stappen en trappen duizenden leerlingen naar school. 

De auto blijft op stal met een aangename, rustige schoolomgeving tot gevolg.

Verplaats je dagelijks actief naar school en sta versteld van de vele voordelen dat het strappen biedt. Naast een aangename schoolomgeving is het bewezen dat beweging positieve effecten heeft op het fysiek en mentaal welzijn. Kinderen zitten fris en met een betere concentratie in de klas. Bovendien is het goed voor de ontplooiing van kinderen, bevordert het de sociale contacten en draagt het bij tot een beter klimaat.

We doen een warme oproep om deel te nemen met de je kind(eren) aan deze stapdag.

VERGEET JE FLUOVEST NIET….

Als school staan we volledig achter dit project!  Maar we zullen geen controles doen of jullie wel of niet autoluw naar school komen.  Kinderen krijgen die dag ook nog geen beloning.

Op vrijdag gaan we zwemmen en doen ouders al een extra inspanning om tijdig aan school te zijn.  Bovendien is het vrijdag ook ‘actie proper straatbeeld’.  De leerlingen van het 3de-4de-5de en 6de leerjaar gaan langs de straten van Dorne zwerfvuil rapen.  Verkeer plannen we dus in op een later moment:

  • Aan de kleuterschool werken we een hele week rond verkeer in de maand mei.
  • Aan de lagere school gaan we een fietscontrole en fietsparcours doen in de maand oktober.  We starten dan ook met het fluoproject: Elk kind van de lagere school draagt altijd een fluovest.  Meer info volgt nog…