Eerste communie: 3 oktober 2021

Beste ouders

 

Het coronavirus blijft woekeren. Ook al is de vaccinering nu volop bezig, uiterste voorzichtigheid blijft geboden. En het duurt zeker nog een hele tijd vooraleer een normaal gemeenschapsleven kan hernemen. 

Maandag 8 februari, vroeger dan eerder aangekondigd, vernamen jullie via de media de gezamenlijke beslissing van de Vlaamse bisschoppen omtrent vormsel en – in ieder bisdom apart te bekijken – omtrent eerste communie.

In ons bisdom verschuiven ze zoals vorig jaar de eerste communievieringen naar het najaar. Als uitgangspunt voor het bepalen van de nieuwe datum nemen we best de datum van vorig jaar. Concreet betekent dit dat in onze federatie – vanaf 24 januari 2021 pastorale eenheid H. Jakobus Maaseik – de eerste communieviering voor Dorne, doorgaat op:

 

zondag 3 oktober 2021 om 9.00 uur in de kerk van Dorne

 

We begrijpen dat deze nieuwe datum mogelijk niet voor iedereen past. We geven mee dat er ook steeds de mogelijkheid bestaat om op een andere zondag de eerste communie te doen. Het gaat dan om de gewone zondagsviering waarbij er enkele momenten aandacht zal zijn voor de eerstecommunicant. Dat is natuurlijk anders dan een eerste communieviering maar de mogelijkheid bestaat.

 

We opteren voor een mooie maar eenvoudige eerste communieviering waarbij rekening kan gehouden worden met de huidige situatie.

 

We hopen dat we op een fijne manier de eerste communievieringen dit jaar samen tot stand kunnen brengen.

 

We vragen u wel om opnieuw te bevestigen dat uw zoon/dochter ook effectief zal deelnemen in het najaar. We vragen om dit te doen vóór 30 juni 2021 via 

e-mailadres: jeanninevanesser@hotmail.com 

Dat kan eenvoudig: wij, ouders van …, bevestigen de deelname van … aan de eerste communieviering op zondag 3 oktober 2021 in Dorne.

 

Natuurlijk bevestigen we ook uw e-mail.

 

Ik wens jullie alvast een hele fijne krokusvakantie!

 

Met vriendelijke groeten

Jeannine Van Esser, parochieassistente pastorale eenheid H. Jakobus Maaseik