afspraken google account van je kind

Beste ouders

Elke Kornuit kreeg een eigen googleaccount in de Kornuit Gsuite met een gmailadres, een drive(= een gratis online ruimte op het internet), een classroom,…

In de kleuterschool gaan deze toepassingen minder vaak gebruikt worden, maar hoe groter de kinderen worden hoe meer toepassingen we hun gaan leren van deze online omgeving.

We hebben jullie vorige week al uitgenodigd om het paswoord van jullie kind aan te passen en GOED TE BEWAREN.  Hopelijk hebben jullie dit al in orde gebracht.

Vandaag ontvangen alle ouders van de LAGERE school een LINK om in te schrijven voor de oudercontacten van hun kind voor de kerstvakantie.  Deze link krijg je via mail op het EMAILADRES VAN JE KIND.

Ouders van KLEUTERS ontvangen deze link in de loop van volgende week op dezelfde manier (op mailadres kind) om in te schrijven voor het digitaal oudercontact begin januari.

Misschien vragen jullie zich af: Waarom op het e-mailadres van mijn kind?  Dat is om praktische redenen.  We merken dat ouders vaak van e-mailadres veranderen.  Het e-mailadres van het kind blijft constant.

Maar we maken duidelijke AFSPRAKEN:

  • Het e-mailadres van je kind wordt NIET gebruikt om in loggen op allerlei spelwebsites, youtube, of om aankopen te doen.
  • We gebruiken het enkel voor schoolse zaken. (samen met leerkracht inloggen op websites kan wel)
  • Er wordt ook niet gemaild naar derden met dit e-mailadres. (klasgenootjes onderling kan wel, maar enkel voor schoolse zaken)
  • Op de DRIVE bewaren we enkel schoolse zaken.
  • We kozen als school voor een Gsuite speciaal voor de veiligheid!

Heb je vragen? Stel ze gerust!

Problemen met inloggen of aanmaken adres?  Neem gerust contact op, we helpen je graag verder!