Thema: Slapen gaan

De komende twee weken werken we in de klas rond het thema ‘slapen gaan’.

Licht en donker, lampjes, de sterren en de maan, een beetje bang zijn, je klaarmaken om te gaan slapen… Dit komt allemaal aan bod in de klas.

De kleuters mogen 1 of 2 lampjes (met naam) mee naar de klas nemen. Deze lampjes blijven gedurende de 2 weken in de klas.

Op donderdag 26 januari mag je kleuter een pyjama (en kamerjas) meenemen. Deze hoeft nog niet aan. Zo kunnen we een pyjamadagje in de klas doen. Als we naar buiten gaan, doen we de pyjama weer uit en kleden we ons lekker warm aan. Op het einde van de dag krijgen de kleuters de pyjama terug mee naar huis.

Maandag 30 januari is een pedagogische studiedag. Voor de kleuters en leerlingen van onze school is dit een vrije dag.

Woensdag is nog steeds ons buitendagje. Met temperaturen rond of lager dan het vriespunt kiezen we ervoor om een korte wandeling of een activiteit op de speelplaats te doen. We merken toch dat de kinderen het vlug koud hebben. Een aantal kleuters doen al een extra kousenbroek of thermisch ondergoed onder hun broek aan. Dit zorg voor veel warmte. Als er (kans op) regen is, blijven we ook liever op de speelplaats, maar voorzien we wel een buitenactiviteit.

Tot maandag!

Juf Lien