Extra week paasvakantie

Beste ouders

 

Deze week werd er beslist om de scholen te sluiten en de paasvakantie voor de kinderen te verlengen met een week.

De kinderen mogen dan ook zeker genieten van de rust en tijd nemen om te ontspannen!

Maar als er 3 weken niet meer geoefend wordt, gaat er misschien toch wel wat leerstof verloren gaan. Daarom zou ik willen vragen om de kinderen toch af en toe eens wat leerstof te laten herhalen. Ze kunnen dit o.a.

  • door te oefenen op Bingel.  Op Bingel kunnen ze zowel voor wiskunde, spelling als taal oefenen (wisk: t/m blok 8, spelling en taal: t/m thema 6).
  • Bingel heeft ook alle boekenkasten opengezet voor de kinderen dus kunnen ze een boekje kiezen om te lezen en de vraagjes erbij oplossen (= begrijpend lezen oefenen)
  • in de Classroom van het derde leerjaar stonden reeds enkele websites om online te kunnen oefenen, deze zullen nog aangevuld worden
  • de kinderen mogen ook al de 5 Vlaamse provincies van België oefenen met hun hoofdsteden, met het bundeltje dat ze van juf Annick kregen

De toets taaldenken die gepland stond voor volgende week heeft juf Annick verplaatst naar de vrijdag na de vakantie (23 april).

De toets spelling die gepland stond, zal wegvallen.  De woordjes uit thema 6 komen zeker nog terug in volgende toetsen dus is het oefenen van deze woordjes geen verloren moeite.

Na de paasvakantie komt juf Jolien 2 weken stage doen in onze klas.

 

Geniet van de verplichte extra tijd met elkaar!

 

Groetjes

juf Dorien