Voorlezen is leuk en leerrijk!

Voorlezen, dat is leesplezier doorgeven aan jong en oud. Tijdens deze voorleesweek (21 – 29 november 2020) zetten we ook op onze school het belang én het plezier van voorlezen in de kijker. Elke dag mogen de kinderen in de klas genieten van een boeiend, grappig of aangrijpend verhaal, voorgelezen door de juf.

Onder het motto ‘Lezers maak je samen’ zou het leuk zijn als jullie thuis ook meedoen. Ouders zijn immers cruciaal voor de leesopvoeding van een kind: hun invloed is het grootst, zo blijkt uit onderzoek. Misschien een extra verhaaltje voor het slapengaan deze week? Zo gezellig!

Donderdag krijgen de kinderen geen huistaak mee naar huis, maar een leesboekje. Het is de bedoeling dat zij aan u een verhaaltje gaan voorlezen dan. Ja, dat kunnen ze al! En daarna kunnen de rollen weer omgekeerd worden. Niet? Veel voorleesplezier!

En nog dit:

Dinsdag 1 december wordt de leestest bij kern 3 afgenomen en ontvangen de kornuitjes weer een diploma. Die dag moeten de ringboekjes ook ingeleverd worden en dan krijgen ze een nieuw in de plaats.