Beslissingboom LAGERE SCHOOL: nieuwe versie

Er zijn nieuwe maatregelen voor quarantaine:

Vanaf vandaag 1 oktober gelden er nieuwe quarantainemaatregelen voor hoogrisicocontacten. Zij gaan meteen in quarantaine voor zeven dagen te tellen vanaf het moment van het laatste contact met de besmette persoon. Zij laten zich testen op de vijfde dag van hun quarantaine. Stel dat het laatste contact plaats vindt op 5 oktober, dan gaat het hoogrisicocontact in quarantaine tot zeker 12 oktober. De test vindt plaats op de vijfde dag, dus op 10 oktober. Als de test negatief is, stopt de quarantaine na de zevende dag. Op 13 oktober mag het hoogrisicocontact dus terug naar school of naar het werk. Als de test positief is, wordt de quarantaine verlengd met zeven dagen. Na die verlengde quarantaine en op voorwaarde dat de besmette persoon nog steeds symptoomvrij is, stopt de quarantaine zonder bijkomende test.

 

schema dagen te tellen na een nauw contact
beslisboom COVID - 19 aanpassing