Herhalingsoefeningen eerste leerjaar

Beste ouders

Hier een eerste bericht met digitaal oefenmateriaal voor jullie kornuitjes thuis.

De leerlingen van het eerste leerjaar kunnen oefenen:

  • Wiskunde op Bingel tot en met blok 8
  • Taaloefeningen kunnen de leerlingen ook maken op bingel bij ‘Ik lees met Hup’. Dat is niet onze leesmethode, maar nu de kinderen alle letters kennen, zullen ze tenminste t.e.m. blok 7 de oefeningen kunnen maken.
  • Bingel heeft alles opengesteld voor de leerlingen, dus er is ook nog ander oefenmateriaal te vinden.

Herinnering: De inloggegevens voor deze website staan vooraan in de agenda van jullie kind.

Zoals eerder vermeld, krijgt elk kind morgenavond nog een enveloppe met hun leesboekje, spellingschriftje en nog veel oefenmateriaal op papier in de brievenbus. Als het niet in de brievenbus past, zal er even aangebeld worden en zal het pakketje aan de deur afgezet worden.

De kinderen mogen in het blauwe schriftje en in de ‘smurfenmap’ alle schrijfoefeningen maken. Hun leesboekje 8 mogen ze uitlezen. In hun ringboekje kunnen ze rijtjes lezen. De werkblaadjes van wiskunde kunnen ze in het blauwe huiswerkmapje steken, de taaloefeningen in de rode map.

Dit alles is een vrijblijvend herhalingsaanbod, maar we doen toch een warme oproep om je kind hierin te begeleiden en te motiveren!

Voor vragen kunnen jullie altijd mailen naar jufreinhilde@dekornuit.be

Zorg goed voor elkaar en tot binnenkort!

Vriendelijke groeten,

juf Reinhilde