Tentoonstelling Eerste Wereldoorlog

Zondag is het 11 november. Tijd om even stil te staan bij De Grote Oorlog! Precies 100 jaar geleden werden de wapens neergelegd…

In de klas bespreken we hoe de oorlog is begonnen, welke rol België hierin speelde, hoe het leven in de loopgraven er uitzag, hoe deze oorlog vandaag nog herdacht wordt, … We bekijken foto’s en filmpjes en proberen een heel klein beetje te begrijpen wat de soldaten in die vreselijke periode hebben moeten doorstaan.

Maandag 12 november zullen de leerlingen van het 5de en 6de leerjaar een bezoekje brengen aan de tentoonstelling over die Eerste Wereldoorlog in de Riet in Opoeteren. De bedoeling is om na de speeltijd (10.45u) te vertrekken zodat we tegen de middag terug op school kunnen zijn.

We zijn nog op zoek naar enkele ouders/ grootouders die met ons mee willen gaan en dus enkele kinderen kunnen vervoeren.  De tentoonstelling is gratis te bezoeken dus kom gerust mee!

Gelieve een seintje te geven via uw zoon/dochter/kleinzoon/kleindochter,… als jullie het zien zitten om ons te vergezellen!

Alvast bedankt!